Malzemeler
- 3 adet kemer patlıcan
- 3 adet küçük boy patates
- 200 gr. kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı sıcak su (Pirincin türü ve kalitesine göre değişir)
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Yenibahar
- Tarçın
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirincimizi bir kaba alıp üzerine sıcak su ekleyip ıslatalım. Uygun bir tavaya kıymayı alıp rengi dönene kadar kavuralım (Benim kıymam çok yağlıydı bu aşamada yağ eklemedim siz isterseniz 3-4 yemek kaşığı kadar yağ ilave edebilirsiniz)
- Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyelim ve güzelce kavuralım. 1 tatlı kaşığı salça,1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberini ilave edip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Diğer tarafta pilav tenceresine 2 yemek kaşığı tereyağ ve yemeklik doğranmış soğanı alıp güzelce kavuralım. Soğan iyice terleyince 1 çay kaşığı nane,1 çay kaşığı yenibahar, yarım çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı karabiber ilave edelim.
- Süzdüğümüz pirincide ekleyip bir miktar kavuralım ve suyunu verip kapağını kapatalım kısık ateşte pişsin. Bu arada patlıcanları alaca soyup, tuzlu suda bekletelim ki acısı çıksın sonrasında kurulayalım.
- Kızgın yağda önce patatesleri sonra patlıcanları kızartalım. Şimdi uygun bir kalıba kızarttığımız patlıcanları resimdeki gibi dizelim. Üzerine patatesleri dizelim. Sonra kıymalı harcımızı eşit şekilde yayalım.
- Son olarak demlenmiş pilavımızı koyup kenarda kalan patlıcanları pilavın üzerine kapatalım.
- Uygun bir servis tabağına kalıbı ters çevirip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder