2 Ağustos 2022 Salı

Patlıcanlı Pilav Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 3 adet küçük boy patates
  • 200 gr. kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı sıcak su (Pirincin türü ve kalitesine göre değişir)
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Tarçın

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirincimizi bir kaba alıp üzerine sıcak su ekleyip ıslatalım. Uygun bir tavaya kıymayı alıp rengi dönene kadar kavuralım (Benim kıymam çok yağlıydı bu aşamada yağ eklemedim siz isterseniz 3-4 yemek kaşığı kadar yağ ilave edebilirsiniz)
  • Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyelim ve güzelce kavuralım. 1 tatlı kaşığı salça,1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberini ilave edip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
  • Diğer tarafta pilav tenceresine 2 yemek kaşığı tereyağ ve yemeklik doğranmış soğanı alıp güzelce kavuralım. Soğan iyice terleyince 1 çay kaşığı nane,1 çay kaşığı yenibahar, yarım çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı karabiber ilave edelim.
  • Süzdüğümüz pirincide ekleyip bir miktar kavuralım ve suyunu verip kapağını kapatalım kısık ateşte pişsin. Bu arada patlıcanları alaca soyup, tuzlu suda bekletelim ki acısı çıksın sonrasında kurulayalım.
  • Kızgın yağda önce patatesleri sonra patlıcanları kızartalım. Şimdi uygun bir kalıba kızarttığımız patlıcanları resimdeki gibi dizelim. Üzerine patatesleri dizelim. Sonra kıymalı harcımızı eşit şekilde yayalım.
  • Son olarak demlenmiş pilavımızı koyup kenarda kalan patlıcanları pilavın üzerine kapatalım.
  • Uygun bir servis tabağına kalıbı ters çevirip servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder