Malzemeler
- 500g tavuk göğsü
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 500g bamya
- 1 adet limon suyu
- 6 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Tencereye kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü alalım.
- Tavuklarımız suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
- Sıvı yağ, doğranmış soğan ve yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Doğranmış domates, domates salçası, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek 2-3 dk daha kavuralım.
- Temizlenmiş taze bamyayı ilave edip 5 dk daha kavuralım. Burada hatırlatmak istiyorum dondurulmuş bamya kullanacaksanız daha fazla kavurmanıza gerek yok.
- Limon suyu ve sıcak suyu ekleyerek karıştıralım.
- Bamyalarımızı ezmeden ara ara karıştırarak kontrollü bir şekilde yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Tavuklu bamya yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder