15 Ağustos 2022 Pazartesi

Pratik Yapımı İle İçli Köfte Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça

İç harç için;

  • 750 gr kıyma
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı iri parçalanmış ceviz
  • Tuz, karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • İç harç için tavaya kıymayı alın, ben yağlı kıyma kullandım.
  • Kıyma suyunu çekip kavrulunca ,ufacık doğranmış kuru soğanları ekleyin bu aşamada kıymanız yağlı ise üç yemek kaşığı kadar yağ ekleyin soğanları kavurun.
  • Yağsız kıyma ise iki yemek kaşığı katı yağ ve sıvı yağ karışık kullanabilirsiniz.
  • Kavrulan soğanların üzerine tuz ve karabiber ekleyin, iri parçalı cevizleri de ekleyip karıştırın iyice soğuması için kenara alın gerekirse bir gece önceden hazırlayın.
  • İyice soğumuş kıymayı içli köfte boyutunda avuç içinizde top top yapıp hazırlayın.
  • Hamuru için derin bir kaba bulgur,irmik ve tuzu alın sıcak suyu ekleyin,bulgurun üzerine bir kapak kapatın en az on beş- yirmi dakika şişsin.
  • Geniş bir tepsiye şişen bulguru dökün, üzerine yumurta, salça, karabiber ve un ekleyin macun kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Harçtan cevizden biraz daha iri parçalar koparıp yuvarlayın iki poşet arasında merdaneyle inceltin.
  • Ortasına top kıyma harcından koyun, elinizi hafif ıslatarak avuç içinizde ileri geri yaparak kapatın.
  • Şeklini verin yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin buzlukta dondurun sonrasında poşetleyip buzluğa atabilir ya da kızartabilirsiniz.
  • 25-30 tane arasında çıkıyor boyuta göre sayı değişebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder