15 Ağustos 2022 Pazartesi

Soslu Erişte Tarifi

 

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı erişte
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Tavuk bulyon (bir bulyonun 3’te 1’ini kullandım)
  • Tuz, karabiber
  • Sıvı yağ
  • Sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ koyulup ince ince doğranan biberler kavrulmaya başlanır.
  • Biberler yumuşamaya başlayınca küp küp doğranmış domates ve minik doğranmış sarımsak eklenir.
  • Domates suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Suyu bitince salça eklenip az daha kavrulur.
  • Erişte eklenir ve 2 3 dk da erişte kavrulur.
  • Bulyon, tuz ve karabiber atılıp en son üzerini geçecek kadar kaynar su eklenir.
  • Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder