6 Ağustos 2022 Cumartesi

Püf Noktaları İle Tam Tutan Süper Pandispanya Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 yumurta (Oda ısısında)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak oda ısısındaki yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
  • Toz şekeri yumurtanın sarılarını ve beyazlarına paylaştırın.
  • Yumurta beyazına bir tutam tuzu ekleyin ve şekeri de ekleyip, traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Daha sonra yumurta sarılarını şeker ile 4- 5 dakika çırpın.
  • Sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve spatula karıştırın.
  • Çırptığınız yumurta aklarını diğer karışıma 3-4 aşamada ekleyip, söndürmeden alttan üste doğru dikkatlice karıştırın.
  • 18 santimlik kalıbın altına yağlı kağıt koyup fırın tepsisine yerleştirin. Kek karışımını kalıba ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180° fanlı fırında 50 dakika kontrollü pişirin.
  • Kek fırından çıkınca bir tel ızgara üzerine hemen ters çevirin ve bu şekilde soğuduktan sonra tabanındaki yağlı kağıdı çıkarın.
  • Kalıbın kenarını bıçakla sıyırıp keki çıkarın.
  • Kekiniz iyice soğuduktan sonra kesme aparatı ile veya bıçak ile 6 ya bölün. Pandispanya hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder