Malzemeler
- 5 yumurta (Oda ısısında)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak oda ısısındaki yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
- Toz şekeri yumurtanın sarılarını ve beyazlarına paylaştırın.
- Yumurta beyazına bir tutam tuzu ekleyin ve şekeri de ekleyip, traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.
- Daha sonra yumurta sarılarını şeker ile 4- 5 dakika çırpın.
- Sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve spatula karıştırın.
- Çırptığınız yumurta aklarını diğer karışıma 3-4 aşamada ekleyip, söndürmeden alttan üste doğru dikkatlice karıştırın.
- 18 santimlik kalıbın altına yağlı kağıt koyup fırın tepsisine yerleştirin. Kek karışımını kalıba ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180° fanlı fırında 50 dakika kontrollü pişirin.
- Kek fırından çıkınca bir tel ızgara üzerine hemen ters çevirin ve bu şekilde soğuduktan sonra tabanındaki yağlı kağıdı çıkarın.
- Kalıbın kenarını bıçakla sıyırıp keki çıkarın.
- Kekiniz iyice soğuduktan sonra kesme aparatı ile veya bıçak ile 6 ya bölün. Pandispanya hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder