Malzemeler
- 1 adet kabak (rendelenmiş)
- 1 adet kapya biber (minik küp doğrayın)
- 1 adet soğan (minik küp doğrayın)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Kızartmak için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Kabağı rendeleyin ve suyunu iyice sıkın ve kabın içerisine alın.
- Aynı şekilde havucu rendeleyin ve suyunu sıkın kabın içerisine alalım.
- Biber ve soğan minik minik küpler halinde doğranır kabın içerisine aktaralım.
- Üzerine mısır unu, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra sekil verip kızgın yağda orta ateşte arkalı önlü kızartalım.
- Yanına sarımsaklı yoğurtlu sos hazırlayıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder