Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından süt ve sıvı yağ ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Önceden elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek malzemeler karışıncaya kadar çırpalım.
- Kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım. Hazırladığımız kek harcımızı kalıbımıza boşaltalım.
- Kalıpta kekimizi 170 derece ısıttığımız fansız ayardaki fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen keki fırından alalım ve kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra uygun bir servis tabağına ters çevirerek çıkaralım ve soğumaya bırakalım.
- Kekimiz tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim. Dilediğiniz kek kalıbında hazırlayabileceğiniz kekimizi deneyeceklere afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder