9 Eylül 2022 Cuma

Kalıpta Kek Tarifi

 


Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kek hamuru için karıştırma kabına  yumurta ve toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından süt ve sıvı yağ ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Önceden elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek malzemeler karışıncaya kadar çırpalım.
  • Kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım. Hazırladığımız kek harcımızı kalıbımıza boşaltalım.
  • Kalıpta kekimizi 170 derece ısıttığımız fansız ayardaki fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen keki fırından alalım ve kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra uygun bir servis tabağına ters çevirerek çıkaralım ve soğumaya bırakalım.
  • Kekimiz tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis edelim. Dilediğiniz kek kalıbında hazırlayabileceğiniz kekimizi deneyeceklere afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder