Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı tahin (200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Babata keki harcı için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, süt ve tahini ekleyerek mikserle tekrardan çırpalım.
- Son olarak mısır unu, un ve kabartma tozunu da ekleyerek son kez çırpalım.
- Kek harcımız hazır olduktan sonra kullanacağımız kalıbı tereyağı ile güzelce yağlayalım.
- Ardından kalıbımızın her yerini susamla kaplayalım.
- Kek harcımızı kalıba boşaltalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve soğuması çıkması için bekletelim.
- Kalıbımızı servis tabağına ters çevirelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Ben üzerini tahin ve fındık kırığı ile süslemeyi tercih ettim. Afiyet olsun!
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder