9 Eylül 2022 Cuma

Babata Keki Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı tahin (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • Üzeri için;

    • Susam

      Nasıl Yapılır?

    • Babata keki harcı için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
    • Üzerine sıvı yağ, süt ve tahini ekleyerek mikserle tekrardan çırpalım.
    • Son olarak mısır unu, un ve kabartma tozunu da ekleyerek son kez çırpalım.
    • Kek harcımız hazır olduktan sonra kullanacağımız kalıbı tereyağı ile güzelce yağlayalım.
    • Ardından kalıbımızın her yerini susamla kaplayalım.
    • Kek harcımızı kalıba boşaltalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 50 dakika pişmeye bırakalım.
    • Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve soğuması çıkması için bekletelim.
    • Kalıbımızı servis tabağına ters çevirelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Ben üzerini tahin ve fındık kırığı ile süslemeyi tercih ettim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder