9 Eylül 2022 Cuma

Bademli Etli Pirinç Pilavı Tarifi

 

 Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 3 su bardağı kaynar et suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı çiğ badem
  • 1 su bardağı küçük küp şeklinde doğranmış havuç
  • 4 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (dolu dolu olmasın)
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar (dolu dolu olmasın
  • 200 gr küçük küp şeklinde doğranmış kuşbaşı et
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuş üzümünü sıcak suda bekletin.
  • Ardından kuşbaşı doğranmış etleri haşlayın ve süzün.
  • Soğanları küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Ardından havuçları küçük küp şeklinde doğrayın tencerenin içine zeytinyağı tereyağı ilave ederek bırakın.
  • Ocağın altını açın orta ateşte havucu soğanları birlikte hafifçe kavurun.
  • Ardından kuş üzümünü süzün tencerenin içine bırakın.
  • Kabukları soyulmuş çiğ badem bırakarak kavurun.
  • En son küçük küp şeklinde doğranmış kuşbaşı etleri tencereye bırakıp hafifçe kavurun.
  • Ardından pirincimizi tencerenin içine bırakın pirinçleri pilav malzemeleriyle birlikte hafifçe kavurun.
  • Ardından üzerine tarçın göz kararı tuzu yeni baharı baharatlar dolu dolu olmasın damak tadına uygun ayarlayarak tencerenin içine süzdüğünüz et suyunu kaynamış su ilave edin birlikte karıştırın.
  • Pilav harlı şeklinde kaynamaya başlayınca pilavın altını iyice kısın ve pişirin.
  • Pilav piştikten sonra sonra kapağını açın.
  • Tencerenin üzerine temiz mutfak bezi ile kapatın.
  • Pilavı dinlenmeye bırakın.
  • 15 dakika sonra pilavı hafifçe karıştırın.
  • Servis tabağına bırakın. Afiyet olsun. 🙏

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder