Malzemeler
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 3 su bardağı kaynar et suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı küçük küp şeklinde doğranmış havuç
- 4 yemek kaşığı kuş üzümü
- 3 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın (dolu dolu olmasın)
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar (dolu dolu olmasın
- 200 gr küçük küp şeklinde doğranmış kuşbaşı et
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuş üzümünü sıcak suda bekletin.
- Ardından kuşbaşı doğranmış etleri haşlayın ve süzün.
- Soğanları küçük küp şeklinde doğrayın.
- Ardından havuçları küçük küp şeklinde doğrayın tencerenin içine zeytinyağı tereyağı ilave ederek bırakın.
- Ocağın altını açın orta ateşte havucu soğanları birlikte hafifçe kavurun.
- Ardından kuş üzümünü süzün tencerenin içine bırakın.
- Kabukları soyulmuş çiğ badem bırakarak kavurun.
- En son küçük küp şeklinde doğranmış kuşbaşı etleri tencereye bırakıp hafifçe kavurun.
- Ardından pirincimizi tencerenin içine bırakın pirinçleri pilav malzemeleriyle birlikte hafifçe kavurun.
- Ardından üzerine tarçın göz kararı tuzu yeni baharı baharatlar dolu dolu olmasın damak tadına uygun ayarlayarak tencerenin içine süzdüğünüz et suyunu kaynamış su ilave edin birlikte karıştırın.
- Pilav harlı şeklinde kaynamaya başlayınca pilavın altını iyice kısın ve pişirin.
- Pilav piştikten sonra sonra kapağını açın.
- Tencerenin üzerine temiz mutfak bezi ile kapatın.
- Pilavı dinlenmeye bırakın.
- 15 dakika sonra pilavı hafifçe karıştırın.
- Servis tabağına bırakın. Afiyet olsun. 🙏
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder