9 Eylül 2022 Cuma

Kıymalı Kır Pidesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Un (5- 5.5 bardak yumuşak ele yapışan bir hamur olacak)
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 orta boy soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Fırına girmeden

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı

Çıkınca üzerine

  • Tereyağ

    Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için soğan ve domates rendelenir.
  • Biber ve maydanoz incecik kıyılır.
  • Kıyma ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
  • Ilık su ,süt kaba alınır.
  • İçerisine maya ve şeker eklenir karıştırılır.
  • Sıvıyağ ,tuz eklenir ve azar azar un ilavesi ile ele yapışan yumuşak hamur hazırlanır.
  • Sarılarak mayalanmaya bırakılır.
  • Hamur 12 bezeye ayrılır ve her beze ince uzun olacak şekilde açılır.
  • İç malzemesi orta kısma yayılır.
  • Önce al ve üst kısmı 1 cam içe kıvrılır.
  • Sonra da uzun taraflarından birbirinin üzerine bastırarak kapatılır. Ters çevrilerek üzerine hafif baskı yapılır( şart değil)
  • Tepsi mayası olan pidelerin üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt karışımı sürülür.
  • 180 ° alt üst ayarda kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağ sürülür.
  • Üzeri bir bez ile örtülerek 5 dakika dinlendirilir. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder