Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Un (5- 5.5 bardak yumuşak ele yapışan bir hamur olacak)
- 300 gr kıyma
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 2 orta boy soğan
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Fırına girmeden
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
Çıkınca üzerine
- Tereyağ
Nasıl Yapılır?
- İç harcı için soğan ve domates rendelenir.
- Biber ve maydanoz incecik kıyılır.
- Kıyma ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Ilık su ,süt kaba alınır.
- İçerisine maya ve şeker eklenir karıştırılır.
- Sıvıyağ ,tuz eklenir ve azar azar un ilavesi ile ele yapışan yumuşak hamur hazırlanır.
- Sarılarak mayalanmaya bırakılır.
- Hamur 12 bezeye ayrılır ve her beze ince uzun olacak şekilde açılır.
- İç malzemesi orta kısma yayılır.
- Önce al ve üst kısmı 1 cam içe kıvrılır.
- Sonra da uzun taraflarından birbirinin üzerine bastırarak kapatılır. Ters çevrilerek üzerine hafif baskı yapılır( şart değil)
- Tepsi mayası olan pidelerin üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurt karışımı sürülür.
- 180 ° alt üst ayarda kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan pidelerin üzerine tereyağ sürülür.
- Üzeri bir bez ile örtülerek 5 dakika dinlendirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder