Malzemeler
- 150 gr tereyağı
- 2.5 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Dondurma
Süslemek için:
- Çikolata sos
- Ceviz kırığı, fıstık kırıkları vb
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağını ocağa alalım ve kısık ateşte eritelim.
- Eriyen yağın içine irmiği ekleyelim ve sürekli karıştırarak kavuralım.
- Rengi dönmeye başlayınca içine şekeri ekleyip devamlı karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Rengi koyulaşmaya başlayınca içine suyunu ekleyelim ve şöyle bir karıştırıp kapağını kapatalım ki şerbetini çeksin. Yaklaşık 1 dakika da çekecektir.
- 1 dakika sonra kapağını açalım ve karıştıralım artık katılaşmaya başladığını göreceksiniz. Ve ağzını kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakalım.
- 15 dakikanın ardından kapağını açabilirsiniz fakat biraz daha ılımasını bekleyelim ve kupun içine streç film koyalım.
- Helvadan kenarlara gelecek şekilde yayalım ve ortasına 1 kaşık dondurma koyup helvayla kapatalım.
- Servis tabağına ters çevirelim ve üstünü dilediğiniz gibi süsleyelim. Tam ölçülü şahane bir tarif gerçekten özellikle yaz aylarında vazgeçilmez bir tatlı. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder