12 Eylül 2022 Pazartesi

Baton Kalıpta Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı sürebilir çikolata
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

    Nasıl Yapılır? 

  • Baton kalıpta kek tarifi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikserle çırpalım.
  • Üzerine süt, sıvı yağ, sürülebilir çikolatayı ekleyerek öyle bir karıştıralım.
  • Önceden elediğimiz kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
  • Kek harcımız hazır olduktan sonra baton kalıbımızı tereyağı veya margarinle yağlayalım.
  • Ardından kek harcımızı kalıbımıza boşaltalım.
  • Baton kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda kekimizi fırından çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kekimizi uygun bir servis tabağına ters çevirelim ve çıkartalım.
  • Dilediğimiz şekilde süslediğimiz baton kekimiz servise hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder