Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı sürebilir çikolata
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Nasıl Yapılır?
- Baton kalıpta kek tarifi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak mikserle çırpalım.
- Üzerine süt, sıvı yağ, sürülebilir çikolatayı ekleyerek öyle bir karıştıralım.
- Önceden elediğimiz kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
- Kek harcımız hazır olduktan sonra baton kalıbımızı tereyağı veya margarinle yağlayalım.
- Ardından kek harcımızı kalıbımıza boşaltalım.
- Baton kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kekimizi fırından çıkartalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimizi uygun bir servis tabağına ters çevirelim ve çıkartalım.
- Dilediğimiz şekilde süslediğimiz baton kekimiz servise hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder