Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 dal maydanoz
- 4-5 dal yeşil soğan
- Tuz
- 1.5 su bardağı un ( una göre değişir)
- Tavayı yağlamak için sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve sutu güzelce çırptıktan sonra üzerine kabartma tozu ve unu ilave edelim .
- Kek hamuru kıvamında olsun.
- Üzerine ince kıyılmış yeşillikler eklenir isteğe göre.
- Tava bir fırça ile yağlanır ısıtılır.
- Yaptığımız hamurdan bir kaşık alınır tavaya dökülür kaşığın arkası ile hafif yayılır.
- Önlü arkalı pişirin.
- Her defasında tavayı yağlarsanız daha hoş görüntü olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder