12 Eylül 2022 Pazartesi

Kaşık Dökmesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • Tuz
  • 1.5 su bardağı un ( una göre değişir)
  • Tavayı yağlamak için sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve sutu güzelce çırptıktan sonra üzerine kabartma tozu ve unu ilave edelim .
  • Kek hamuru kıvamında olsun.
  • Üzerine ince kıyılmış yeşillikler eklenir isteğe göre.
  • Tava bir fırça ile yağlanır ısıtılır.
  • Yaptığımız hamurdan bir kaşık alınır tavaya dökülür kaşığın arkası ile hafif yayılır.
  • Önlü arkalı pişirin.
  • Her defasında tavayı yağlarsanız daha hoş görüntü olur 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder