Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt (Ilık olacak )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimizin hamuru için 4 yumurtayı şekerle iyice çırpıyoruz. Ardından ılık sütü, sıvı yağı, kakao, kabartma tozu, vanilini de katıp, iyice çırptıktan sonra 2 su bardağı unuda katıp, borcama döküyoruz.
- 200 derecede 25 dakikada pişirdim fırına göre değişiklik gösterebilir kürdan yardımı ile bakabilirsiniz çiğ kalmaması lazım
- Keki pişerken sosu için derin bir tava yada küçük tencereye sütü kakaoyu şekeri yağı karıştırıp kaynatıyoruz 3 dakika kaynadıktan sonra fırından çıkan kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
- O sırada sosumuzuda soğutup dilimlemiş olan kekimizin üstüne döküyoruz istediğimiz gibi süsledikten sonra buzdolabına koyuyoruz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder