Malzemeler
- 7-8 adet baget
- 4 orta boy patates
- 200 gram kaşar
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı konserve mısır
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Bulamak için
- Un
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Patatesi haşlayıp ezelim.
- Tavuğumuzu haşlayıp kemiklerinden ayırıp didelim. (kemikleri atmayalım).
- Kaşarı rendeleyelim.
- Patatesin üzerine minik minik dittiğimiz tavuğu,rendelediğimiz kaşarı,mısır ununu, mısırı,tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğuralım.
- Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp ayırdığımız kemiğin üzerini videoda göründüğü gibi kaplayalım.
- Sırayla un, iyice çırptımız yumurta ve son olarak galeta ununa bulayalım.
- İyice ısınan yağda dışı çıtır çıtır olana kadar çevirerek kızartalım.
Not: Dar bir tencere kullanın ki az yağ kullanabilesiniz. Ben en minik tencerede 3 kepçe yağ kullandım.Not:harç fazla gelip kemiklere yetmeye bilir o zaman toplar yapıp kızartabilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder