15 Eylül 2022 Perşembe

Çıtır Tavuk Baget Tarifi

 

Malzemeler

  • 7-8 adet baget
  • 4 orta boy patates
  • 200 gram kaşar
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Bulamak için

  • Un
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesi haşlayıp ezelim.
  • Tavuğumuzu haşlayıp kemiklerinden ayırıp didelim. (kemikleri atmayalım).
  • Kaşarı rendeleyelim.
  • Patatesin üzerine minik minik dittiğimiz tavuğu,rendelediğimiz kaşarı,mısır ununu, mısırı,tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğuralım.
  • Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp ayırdığımız kemiğin üzerini videoda göründüğü gibi kaplayalım.
  • Sırayla un, iyice çırptımız yumurta ve son olarak galeta ununa bulayalım.
  • İyice ısınan yağda dışı çıtır çıtır olana kadar çevirerek kızartalım.
  • Not: Dar bir tencere kullanın ki az yağ kullanabilesiniz. Ben en minik tencerede 3 kepçe yağ kullandım.Not:harç fazla gelip kemiklere yetmeye bilir o zaman toplar yapıp kızartabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder