Malzemeler
- 3 büyük kabak rendesi (sulanırsa suyunu sıkalım )
- 3 büyük havuç rendesi
- 2+2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı mısır
Yoğurt için
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak rendesi
- Biraz tuz
Üzeri için
- 2 adet soğan ( piyazlık doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 kahve fincanı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Kabak ve havuçları güzelce yıkayın.
- Kabakların kabuklarını soymadım.
- İkisini de ayrı ayrı rendeleyin.
- Kabaklar sulanırsa suyunu sıkın.
- Uygun bir tavada zeytinyağı ve biraz tuz ekleyip ayrı ayrı soteleyin. Ara ara karıştırın. Hafif yumuşaması yeterli olacaktır.
- Soğumaya bırakın.
- Bu esnada yoğurdu hazırlayalım. Yoğurtları karıştırın.
- Tuz ve sarımsağı ilave edin. Buzdolabına kaldırın.
- Karamelize sağan için; piyazlık ince doğranmış soğanları bir tavaya alın.
- Biraz tuzla sıvı yağda orta ısıda ara ara karıştırarak soteleyin.
- Küçülüp renk aldığında şeker ilave edip 2-3 dk daha pişirin.
- Kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Sıcak suyu da ilave edip biraz sonra kapatın.
- Soğumaya bırakın.
- Bütün malzemeleri uygun bir kasede karıştırın.
- Buzdolabında soğumaya bırakın.
- Servisten önce karamelize soğanı ekleyip servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder