9 Eylül 2022 Cuma

Karamelize Soğanlı Kabak Havuç Tarator (Nefis Lezzette) Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 büyük kabak rendesi (sulanırsa suyunu sıkalım )
  • 3 büyük havuç rendesi
  • 2+2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı mısır

Yoğurt için

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • Biraz tuz

Üzeri için

  • 2 adet soğan ( piyazlık doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 kahve fincanı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve havuçları güzelce yıkayın.
  • Kabakların kabuklarını soymadım.
  • İkisini de ayrı ayrı rendeleyin.
  • Kabaklar sulanırsa suyunu sıkın.
  • Uygun bir tavada zeytinyağı ve biraz tuz ekleyip ayrı ayrı soteleyin. Ara ara karıştırın. Hafif yumuşaması yeterli olacaktır.
  • Soğumaya bırakın.
  • Bu esnada yoğurdu hazırlayalım. Yoğurtları karıştırın.
  • Tuz ve sarımsağı ilave edin. Buzdolabına kaldırın.
  • Karamelize sağan için; piyazlık ince doğranmış soğanları bir tavaya alın.
  • Biraz tuzla sıvı yağda orta ısıda ara ara karıştırarak soteleyin.
  • Küçülüp renk aldığında şeker ilave edip 2-3 dk daha pişirin.
  • Kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Sıcak suyu da ilave edip biraz sonra kapatın.
  • Soğumaya bırakın.
  • Bütün malzemeleri uygun bir kasede karıştırın.
  • Buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Servisten önce karamelize soğanı ekleyip servis yapın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder