Malzemeler
- 4 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım tavuk
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1,5 -2 litreye yakın su
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı pul biber
- 1 tatlı kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- Buğdayı akşamdan ıslatalım.
- Sonrasında bol su ile yıkayıp düdüklü tencereye alalım.
- Üzerine tuz ,kimyon ve tavuğu iri parçalara bölüp koyalım .
- Kaynar su döküp tencerenin kapağını kapatıp ocağa alalım.
- Kısık ateşte yarım pişirelim.
- Sonrasında tavukları tencereden alalım ve etleri didikleyelim.
- Eğer suyu az gelirse biraz sıcak su ekleyip tencereyi tekrar ocağa alalım ve tahta kaşıkla döverek buğdayın ezilmesini sağlayın, en az 10-15 dakika kadar.
- Tavukları ekleyip biraz daha pişirelim iyice kıvam alınca ocağı kapatalım.
- Sosu için yağı tavaya alalım eriyince salçayı ilave edip kavuralım, son olarak baharatları ekleyip keşkek üzerine dökelim afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder