14 Eylül 2022 Çarşamba

Düdüklü Tencerede Ege Usulü Tavuklu Keşkek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım tavuk
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1,5 -2 litreye yakın su

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı pul biber
  • 1 tatlı kırmızı toz biber

    Nasıl Yapılır?

  • Buğdayı akşamdan ıslatalım.
  • Sonrasında bol su ile yıkayıp düdüklü tencereye alalım.
  • Üzerine tuz ,kimyon ve tavuğu iri parçalara bölüp koyalım .
  • Kaynar su döküp tencerenin kapağını kapatıp ocağa alalım.
  • Kısık ateşte yarım pişirelim.
  • Sonrasında tavukları tencereden alalım ve etleri didikleyelim.
  • Eğer suyu az gelirse biraz sıcak su ekleyip tencereyi tekrar ocağa alalım ve tahta kaşıkla döverek buğdayın ezilmesini sağlayın, en az 10-15 dakika kadar.
  • Tavukları ekleyip biraz daha pişirelim iyice kıvam alınca ocağı kapatalım.
  • Sosu için yağı tavaya alalım eriyince salçayı ilave edip kavuralım, son olarak baharatları ekleyip keşkek üzerine dökelim afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder