Malzemeler
- 125 gr tereyağ veya margarin
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı ucuyla tuz
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartmatozu
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı ceviz içi
- İsteğe bağlı 2 çay kaşığı kakao
Nasıl Yapılır?
- Un ceviz içi ve çikolata hariç bütün malzemeleri yoğurma kabında karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edin. Kıvam aldıktan sora cevizi ve damla çikolatayı ilave edin.
- İsterseniz ikiye hamuru bölüp kakaolu da yapabilirsiniz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında kontrollü 15dk pişirin.
- Fırından çıkınca tabanı düz bardak ile üzerine bastırın.
- Soğuduktan sora servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder