Malzemeler
- 1 kg baget
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı kekik,toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı köri
Nasıl Yapılır?
- Bagetlere bıçakla çizikler atılır.
- Sos malzemeleri karıştırılıp tavuk harmanlanır .
- Tencereye yağlı fırın kağıdı serip kenarlarından kapatılır .
- Üzerine yağlı kağıt serilip kapağı kapatılarak harlı ateşte cızırtı sesi gelinceye kadar bekletilir .
- Hemen ardından kısık ateşe alınarak kontrollü olarak çevirerek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder