Malzemeler
- 14 adet büyük mantar
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet kapya biber
- 1 kase sucuk (küçük küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı su (salçayı sulandırmak için)
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber ve kekik
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Mantarları güzelce yıkayın, saplarını ayırın (ben saplarını kullanmadım başka bir yemek için ayırdım ama siz isterseniz kullanabilirsiniz).
- Mantarları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim.
- Diğer yandan tüm malzemeleri ince küp şeklinde doğrayın ve kabın içerisine alalım.
- İçerisine sulandırılmış salçayı, kasar peyniri baharatları ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
- Fırından çıkan mantarların üzerine iç harçtan dolduralım.
- En sonunda mantarların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırına verelim.
- 200 derece fırında yaklaşık 5-10 dk peynirler kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder