Malzemeler
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet yumurta
- Tuz karabiber pulbiber
Kalan malzemeler;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 er yemek kaşığı biber ve domates salçası
- Yeterince su
- 2,5 su bardağı haşlanmış nohut
- Yeterince sıcak su
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Köfte için uygun kaba köftelik bulguru alıp azıcık suyla ıslatıp karıştırın.
- Ardından kalan tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.
- Köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın ve un serpilir uygun tabağa dizin. Tüm harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alın ardından salçaları ekleyip kavurun.
- Naneyi ekleyin birkaç tur daha çevirin.
- Sıcak suyu ekleyin ve kaynadıktan sonra haşlanmış nohutu ve yavaş yavaş köfteleri ekleyin.
- Tuzunu katın. Kısık ateşte köfteler pişene kadar pişirin. 20-25 dk yeterli olacaktır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder