13 Eylül 2022 Salı

Güveçte Patates Püreli Mantar Sote (Eşsiz Lezzet) Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet patates (haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Mantar sote için;

  • 500 gr mantar
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup küp doğrayıp suda haşlayın.
  • Suyunu süzün üzerine diğer malzemeleri de ekleyip çatal ile iyice ezip güveç kaplara paylaştırın.
  • Bu ölçülere göre 6 adet çıkıyor.
  • Sote için sıvı yağı tavaya koyun ,üzerine soğanı ince ince doğrayın ,ekleyip biraz kavurun.
  • Üzerine mantarların kabuğunu soyup ince ince dilimleyip ekleyin kavurmaya devam edin.
  • Biberleri de doğrayıp ilave edin karıştırın.
  • Biraz daha kavurun domatesleri küp küp doğrayın ekleyip karıştırın.
  • Sarımsağı rendeleyip ekleyin domates suyunu salınca tuz ve baharatları ekleyip karıştırın, biraz daha pişirip ocaktan alın.
  • Pürenin üzerine paylaştırarak yayın.
  • Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında 30 dakika kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder