Malzemeler
- 6 adet şeftali
- 1,5 su bardağı şeker
- 6 adet şeftali çekirdeği
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri yıkayalım.
- Kabuklarını incecik soyalım.
- Küçük küçük doğrayalım.
- Çekirdeklerini çıkarıp bi kenara koyalım.
- Uygun bir tencereye doğranmış şeftalileri şekeri ve çekirdekleri koyalım.
- Şeftaliler yumuşayana kadar pişirelim.
- Üzerine biriken köpükleri kaşıkla alalım.
- Pişen şeftalilerin içinden çekirdekleri çıkaralım.
- Blendırdan geçirelim.
- Tekrar ocağa alıp limon suyunu ilave edelim.
- Bu arada dibine tutmaması için sürekli karıştırın.
- 20 dakika daha pişirip ocağı kapatalım.
- Uzun süreli saklayacaksanız kaynar şekilde kuru steril kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatın.
- Üzerini örtüp bir gece bu şekilde bekletin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder