13 Eylül 2022 Salı

Şeftali Marmelatı (Püf Noktalarıyla) Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet şeftali
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 6 adet şeftali çekirdeği
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Şeftalileri yıkayalım.
  • Kabuklarını incecik soyalım.
  • Küçük küçük doğrayalım.
  • Çekirdeklerini çıkarıp bi kenara koyalım.
  • Uygun bir tencereye doğranmış şeftalileri şekeri ve çekirdekleri koyalım.
  • Şeftaliler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Üzerine biriken köpükleri kaşıkla alalım.
  • Pişen şeftalilerin içinden çekirdekleri çıkaralım.
  • Blendırdan geçirelim.
  • Tekrar ocağa alıp limon suyunu ilave edelim.
  • Bu arada dibine tutmaması için sürekli karıştırın.
  • 20 dakika daha pişirip ocağı kapatalım.
  • Uzun süreli saklayacaksanız kaynar şekilde kuru steril kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatın.
  • Üzerini örtüp bir gece bu şekilde bekletin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder