14 Eylül 2022 Çarşamba

Haşhaşlı Cevizli Çörek (Mükemmel ) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5,5 su bardağı un

Not: 200 ml su bardaklarından kullanıldı

İç malzemesi için;

  • 5 silme yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • Yarım çay bardağından fazla sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çorba kasesi kıyılmış ceviz

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt, şeker ve maya bir kapta karıştırılır maya eritilir.
  • Daha sonra sıvı yağ ve tuz eklenir karıştırılır.
  • En son un eklenir yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir. 5 dakika iyice yoğurulur.
  • Daha sonra ağzı iyice kapatılıp 1 saat mayalandırılır.
  • Mayalanınca kaptan alıp 2-3 kez yoğuralım havası çıksın. 5 eşit bezeye bölelim. Bezeleri tabak büyüklüğünde elimizle açalım.
  • Her bir beze arasına iç harcımızdan yayalım, ceviz serpelim.
  • Üzerine diğer bezemizi de tabak büyüklüğünde açıp koyalım. En üste koyduğumuz bezenin üzerine iç harçtan sürmeyelim.
  • Üst üste dizdiğimiz hamurlarımızı elimizle bastırarak sündürerek çeke çeke büyükçe açalım.
  • Büyüttüğümüz hamurumuzu 2 parmak eninde uzunlamasına şeritlere ayıralım.
  • Her bir şeriti burma yapalım ve tepsiye gül böreği şeklinde koyalım, birbirinin etrafına sararak büyükçe bir yuvarlak elde edeceğiz resimlerden anlaşılıyor.
  • Tepside de 15 dakika mayalanmaya bırakalım. Üzerine 1 yumurta sarısını sürelim.
  • 185 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder