Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5,5 su bardağı un
Not: 200 ml su bardaklarından kullanıldı
İç malzemesi için;
- 5 silme yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- Yarım çay bardağından fazla sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çorba kasesi kıyılmış ceviz
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle süt, şeker ve maya bir kapta karıştırılır maya eritilir.
- Daha sonra sıvı yağ ve tuz eklenir karıştırılır.
- En son un eklenir yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir. 5 dakika iyice yoğurulur.
- Daha sonra ağzı iyice kapatılıp 1 saat mayalandırılır.
- Mayalanınca kaptan alıp 2-3 kez yoğuralım havası çıksın. 5 eşit bezeye bölelim. Bezeleri tabak büyüklüğünde elimizle açalım.
- Her bir beze arasına iç harcımızdan yayalım, ceviz serpelim.
- Üzerine diğer bezemizi de tabak büyüklüğünde açıp koyalım. En üste koyduğumuz bezenin üzerine iç harçtan sürmeyelim.
- Üst üste dizdiğimiz hamurlarımızı elimizle bastırarak sündürerek çeke çeke büyükçe açalım.
- Büyüttüğümüz hamurumuzu 2 parmak eninde uzunlamasına şeritlere ayıralım.
- Her bir şeriti burma yapalım ve tepsiye gül böreği şeklinde koyalım, birbirinin etrafına sararak büyükçe bir yuvarlak elde edeceğiz resimlerden anlaşılıyor.
- Tepside de 15 dakika mayalanmaya bırakalım. Üzerine 1 yumurta sarısını sürelim.
- 185 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder