23 Eylül 2022 Cuma

Helva Tadında Tahinli Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 4.5 yemek kaşığı (115 gram) tereyağı (yumuşak)
  • 2.5 yemek kaşığı (50 gram) toz şeker
  • 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı (Tepeleme) un (120 gram)
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz (İri parçalı)
  • 1 çay bardağı sütlü çikolata (İri kıyılmış)
  • Yarım çay bardağı pul çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker ve tereyağı çırpılır. İçerisine bir yumurta eklenip tekrar çırpılır. Tahin, pekmez eklenip yeniden çırpılır.
  • Ardından kakao, kabartma tozu, bir çimdik tuz eklenir ve un kontrollü eklenerek sipatulayla karıştırılır. Kıvamı hafif yapışkan olmalı.
  • Ardından ceviz, pul çikolata ve sütlü çikolatayı eklediğimiz hamurdan bir yemek kaşığı alıp başka bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirilir. Pişen kurabiyeler oda sıcaklığında 10 dk bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder