Malzemeler
- 4.5 yemek kaşığı (115 gram) tereyağı (yumuşak)
- 2.5 yemek kaşığı (50 gram) toz şeker
- 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı tahin
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı (Tepeleme) un (120 gram)
- 1 çimdik tuz
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı ceviz (İri parçalı)
- 1 çay bardağı sütlü çikolata (İri kıyılmış)
- Yarım çay bardağı pul çikolata
Nasıl Yapılır?
- Toz şeker ve tereyağı çırpılır. İçerisine bir yumurta eklenip tekrar çırpılır. Tahin, pekmez eklenip yeniden çırpılır.
- Ardından kakao, kabartma tozu, bir çimdik tuz eklenir ve un kontrollü eklenerek sipatulayla karıştırılır. Kıvamı hafif yapışkan olmalı.
- Ardından ceviz, pul çikolata ve sütlü çikolatayı eklediğimiz hamurdan bir yemek kaşığı alıp başka bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dakika pişirilir. Pişen kurabiyeler oda sıcaklığında 10 dk bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder