Malzemeler
- 1,5 kg karışık biber sivri-yeşil biber (acı-tatlı)
- 7-8 tane karışık domates(yumurta-tombul)
- 2 baş doğranmış sarımsak
- Yarım su bardağı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- Yarım yemek kaşığı şeker
Nasıl Yapılır?
- Biberlerimizi temizleyip,uzunlamasına bölerek tarifimize başlayalım.
- Derin tenceremize sirke,su,kaya tuzu ve şekeri alıp kaynatalım.
- Üzerine biberleri ilave edip renkleri dönene kadar ara ara karıştıralım.
- Rengi dönünce kabuğu soyulup küp doğranmış domateslerle sarımsakları ekleyelim.
- 10 dk orta ateşte kaynatıp konservelerimize dolduralım.
- Yeni kapaklarla 1 geri 2 ileri şeklinde kapatıp ters çevirelim.
- 1 gece iyice vakumlanmasını sağlayıp ters çevirerek güneş almayan bir yerde saklayalım.
Hemen tüketmek isteyenler soğuyunca servis edebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder