19 Eylül 2022 Pazartesi

Kraker Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber (ben eklemedim)
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 3,5 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım .
  • Karıştırıp üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamura istediğimiz şekilde şekil vererek tepsiye dizelim.
  • 170 derecede önceden ısınmış fırında kurabiyelerin altı ve üstü istediğimiz gibi kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından alınca üzerine örtü kapatalım. Kıyır kıyır ağızda dağılan kraker kurabiyeler servise hazırdır.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder