14 Eylül 2022 Çarşamba

Kakaolu Şekerpare Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Kakaolu şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım, ardından kaynamaya bırakalım.
  • Şerbetimiz 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim. 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta, pudra şekeri, irmik, kakao ve 1 paket vanilyayı alalım. Malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Kabartma tozu ve unu da ekleyerek yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizde yuvarlayarak şekil verelim. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Önceden ısıttığımız fansız ayardaki 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen tatlılarımızı fırından alalım ve uygun bir kaba dizelim.
  • Üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini güzelce çeken kakaolu şekerparelerimizi dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder