Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti İçin;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Kakaolu şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım, ardından kaynamaya bırakalım.
- Şerbetimiz 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim. 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta, pudra şekeri, irmik, kakao ve 1 paket vanilyayı alalım. Malzemeleri güzelce karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu da ekleyerek yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Hamurumuz toparlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizde yuvarlayarak şekil verelim. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız fansız ayardaki 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen tatlılarımızı fırından alalım ve uygun bir kaba dizelim.
- Üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
- Şerbetini güzelce çeken kakaolu şekerparelerimizi dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder