Malzemeler
Kullanılan su bardağı 200 ml
- 100 gram tereyağı
- 125 gram şeker ( 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı )
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 3 adet yumurta
- 200 gram un ( 2 su bardağından 1 parmak eksik )
- 100 ml süt ( 1/2 (yarım) bardak )
- 1/2 (yarım) poşet kabartma tozu
Ayrıca:
- 50 – 80 gram parça çikolata
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına tereyağını koyun ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Üzerine şeker, vanilya, tuz ve yumurtaları ekleyip mikser ile çırpmaya başlayın.
- Oda sıcaklığındaki sütü de ilave edip çırpmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyip karışıma ekleyin.
- Bu kez çırpmadan aşağıdan yukarıya katlayarak karıştırın.
- Çikolata parçalarından 1 tepeleme yemek kaşığı ayırın.
- Kalanını kek hamuruna ilave edip hafifçe karıştırın.
- Kek hamurunu, kek kağıtları açtığınız muffin kalıbının gözlerine 3/4 oranında paylaştırın.
- Ardından ayırdığınız çikolata parçalarını keklerin üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder