Malzemeler
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker (silme)
- 1 yemek kaşığı tuz (silme)
- 1 paket yaş maya
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 6 su bardağı un ( 5 bardaktan sonrasında kontrollü ekleyin lütfen)
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Sıvıyağ
Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, maya, şeker ve 2 yemek kaşığı unu karıştıralım ağzını kapatıp 10 dakika ön maya yapalım.
- Ardından diğer malzemeleri ekleyelim unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edelim (hamurumuz sert olmasın)
- Ağzını kapak veya streç flimle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Süre sonunda ceviz veya mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım ve üzerine hafifçe bastırıp tepsiye dizelim.
- 45 dakikada tepsi mayası yapalım.
- Yumurta sarısını ve sıvı yağını karıştıralım, üzerlerine sürüp çatalın tersiyle hamuru incitmeden şekil verelim.
- Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Not ;
Kullandığım çay bardağı ölçüsü 120 ml.
Su bardağı ölçüsü 200 ml.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder