12 Eylül 2022 Pazartesi

Karaköy Poğaçası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker (silme)
  • 1 yemek kaşığı tuz (silme)
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 6 su bardağı un ( 5 bardaktan sonrasında kontrollü ekleyin lütfen)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Sıvıyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, maya, şeker ve 2 yemek kaşığı unu karıştıralım ağzını kapatıp 10 dakika ön maya yapalım.
  • Ardından diğer malzemeleri ekleyelim unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edelim (hamurumuz sert olmasın)
  • Ağzını kapak veya streç flimle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Süre sonunda ceviz veya mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım ve üzerine hafifçe bastırıp tepsiye dizelim.
  • 45 dakikada tepsi mayası yapalım.
  • Yumurta sarısını ve sıvı yağını karıştıralım, üzerlerine sürüp çatalın tersiyle hamuru incitmeden şekil verelim.
  • Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Not ;

    Kullandığım çay bardağı ölçüsü 120 ml.

    Su bardağı ölçüsü 200 ml.

    Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder