14 Eylül 2022 Çarşamba

Karışık Turşu Tarifi

 

Malzemeler

Kornişon turşu için;

  • 2 kg kornişon salatalık

Karışık turşu için;

  • 1 kg salatalık
  • 250 gr kıl biber
  • 4 adet domates
  • 2 adet havuç

Turşu suyu için;

  • 1 su bardağı iri turşuluk tuz
  • 3 su bardağı sirke (600 ml)
  • 10 su bardağı su (2 litre)
  • 2 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kavanoz ve kapakları hazırlayalım. Her konserve veya turşu yapışımızda mutlaka yeni ve kaliteli bir kapak kullanmamız gerekiyor.
  • Paketinden çıkardığımız kapakları 10 dakika kaynatalım, böylece gayet yeterli bir şekilde sterilize etmiş olacağız.
  • Kaynayan kapakları bir maşa yardımıyla tencereden çıkaralım. Temiz bir bezin üzerine dizelim.
  • İyice yıkadığımız kornişonun uçlarını keserek kavanoza dik bir şekilde sıkıca yerleştirelim.
  • Aralarına soyduğumuz sarımsakları sıkıştıralım ve bir sıra daha kornişon dizelim.
  • Kalan boşluklara yine sarımsak ekledikten sonra kavanozu kornişonla dolduralım. Bu ölçülerle 3 litrelik kavanozu doldurdum. Daha fazla hazırlamak isterseniz ölçüleri artırabilirsiniz.
  • Karışık turşu için, yıkayıp uçlarını kestiğimiz salatalıkları pet kavanoza dik bir şekilde yerleştirelim.
  • Kalan boşluklara bolca sarımsak ekledikten sonra doğranmış havuçları yerleştirelim.
  • Kıl biberi ekleyelim, bastırarak sıkıştıralım.
  • Aralara sarımsak koyduktan sonra domatesleri de yerleştirelim.
  • Kalan havuç ve biberleri kavanozun boş yerlerine sıkıştıralım. Bir tutam maydanozla üzerini kapatalım.
  • Turşu suyu için derin bir karıştırma kabına sirkeyi alalım.
  • Su, iri salamura tuz ve limon tuzunu ilave ederek tuzlar eriyene kadar karıştıralım.
  • Hazırladığımız kavanozları ağzına kadar turşu suyu ile dolduralım.
  • Kaynattığımız kapaklarla kavanozları sıkıca kapatalım ancak gereğinden fazla sıkmamaya özen gösterelim.
  • Güneş almayan serin bir yerde, 2-3 hafta içerisinde turşularınız hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder