12 Eylül 2022 Pazartesi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Kek için malzemeler ;

  • 3 adet yumurta (Küçük olursa 4 adet)
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galete unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 paket vanilin
  • Küçük dilim limon

     Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti 15 dk kaynatıp vanilini limonu koyup soğumaya bırakıyoruz.
  • Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri de ilave edip spatulayla karıştırıyoruz.
  • Büyük boy borcama döküp düzgünce yayıyoruz
  • 160 derece fırında kontrollü şekilde yarım saat pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbeti üzerine gezdiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
  • Kreması için sütü tencereye alıp nisastayı koyup çırpma teliyle pişiriyoruz.
  • Vanilini ekleyip soğumaya bırakıp soğuyunca toz krem şantiyi ilave edip iyice çırpıyoruz ve tatlımızın üzerine sürüyoruz ve arzu ettiğimiz şekilde süsleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder