Malzemeler
Kek için malzemeler ;
- 3 adet yumurta (Küçük olursa 4 adet)
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galete unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistancevizi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 kg süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 paket vanilin
- Küçük dilim limon
Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti 15 dk kaynatıp vanilini limonu koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri de ilave edip spatulayla karıştırıyoruz.
- Büyük boy borcama döküp düzgünce yayıyoruz
- 160 derece fırında kontrollü şekilde yarım saat pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbeti üzerine gezdiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
- Kreması için sütü tencereye alıp nisastayı koyup çırpma teliyle pişiriyoruz.
- Vanilini ekleyip soğumaya bırakıp soğuyunca toz krem şantiyi ilave edip iyice çırpıyoruz ve tatlımızın üzerine sürüyoruz ve arzu ettiğimiz şekilde süsleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder