Malzemeler
- 36 adet kedi dili bisküvi
- 1 paket mascarpone
- 2 paradiescreme
- 2 paket krema
- 1 paket krem peynir (170 gram )
- 3 paket vanilya ( yada vanilya özü )
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 150 ml süt
- 2 su bardağı süt
- 300 gram taze çilek ( derin dondurucudanda kullanabilirsiniz)
- Yarım çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Rendelenmiş beyaz çikolata
Nasıl Yapılır?
- 2 paket krema 150 ml sütü uygun bir kaba alıyoruz.
- 2 paradiescreme ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpıyoruz .
- Daha sonra mascarpone ,pudra şekeri ,vanilya ,krem peynir ,limon kabuğu rendesi ekleyip tekrar çırpıyoruz .
- Bisküvimizi süte bandırarak tepsimizin alt tabanına sırayla diziyoruz .
- Hazırlamış olduğumuz kremanın yarısını bisküvinin üzerine döküp güzelce yayıyoruz .
- Daha sonra kremanın üzerini tekrar sütle ısladığımız bisküviyle kapatıp geri kalan kremayı bisküvin üzerine döküp güzelce yayıyoruz buzdolabına kaldırıyoruz.
- Çilekleri yıkayıp saplarını ayıklıyoruz uygun bir tencereye alıyoruz.
- Şeker ve 1 çay bardağı su ilave edip ocakta 2-3 dk kaynatıp blendırdan geçiriyoruz.
- Yarım çay bardağı suya 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra çilek püresine karıştırarak ekliyoruz.
- Sosumuz kaynadıktan sonra ocaktan alıp pastamızın üzerine gezdiriyoruz.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra üzerine beyaz çikolata rendeleyip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Bisküviyi ıslamak için;
Üzeri için;
Üzerini süslemek için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder