12 Eylül 2022 Pazartesi

Spaghetti Eis Torte Dondurma Pasta Tarifi

 

 Malzemeler

  • 36 adet kedi dili bisküvi
  • 1 paket mascarpone
  • 2 paradiescreme
  • 2 paket krema
  • 1 paket krem peynir (170 gram )
  • 3 paket vanilya ( yada vanilya özü )
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 150 ml süt
  • Bisküviyi ıslamak için;

    • 2 su bardağı süt

    Üzeri için;

    • 300 gram taze çilek ( derin dondurucudanda kullanabilirsiniz)
    • Yarım çay bardağı şeker
    • 1,5 çay bardağı su
    • 2 yemek kaşığı nişasta

    Üzerini süslemek için;

    • Rendelenmiş beyaz çikolata

      Nasıl Yapılır?

    • 2 paket krema 150 ml sütü uygun bir kaba alıyoruz.
    • 2 paradiescreme ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpıyoruz .
    • Daha sonra mascarpone ,pudra şekeri ,vanilya ,krem peynir ,limon kabuğu rendesi ekleyip tekrar çırpıyoruz .
    • Bisküvimizi süte bandırarak tepsimizin alt tabanına sırayla diziyoruz .
    • Hazırlamış olduğumuz kremanın yarısını bisküvinin üzerine döküp güzelce yayıyoruz .
    • Daha sonra kremanın üzerini tekrar sütle ısladığımız bisküviyle kapatıp geri kalan kremayı bisküvin üzerine döküp güzelce yayıyoruz buzdolabına kaldırıyoruz.
    • Çilekleri yıkayıp saplarını ayıklıyoruz uygun bir tencereye alıyoruz.
    • Şeker ve 1 çay bardağı su ilave edip ocakta 2-3 dk kaynatıp blendırdan geçiriyoruz.
    • Yarım çay bardağı suya 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
    • Daha sonra çilek püresine karıştırarak ekliyoruz.
    • Sosumuz kaynadıktan sonra ocaktan alıp pastamızın üzerine gezdiriyoruz.
    • Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra üzerine beyaz çikolata rendeleyip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder