Malzemeler
- 3 adet günlük yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) şişe maden suyu
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
Arası için
- 1 kase beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Sosu için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın.
- Bir yufkayı tezgaha serin ve ortadan ikiye bölün.
- Yarısını alıp üzerine biraz sostan gezdirip fırçayla sürün.
- Diğer yarısını kapatın. Ona da sostan sürün.
- Altı adet üçgen elde edin.
- Peynirleri karıştırıp uç kısımlarına yeteri kadar peynir yerleştirin.
- Kenarlarını içe katlayıp rulo yapın. Fazla sıkı sarmayın. Hepsini aynı şekilde hazırlayın.
- Sosu tam olarak göz kararı paylaştırın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
- İstediğiniz başka bir malzeme de serpiştirebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. (25-30 dk)
- İlk sıcağı geçince servis yapın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder