12 Eylül 2022 Pazartesi

Sodalı Özel Sosuyla Çıtır Çıtır Buzluk Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet günlük yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) şişe maden suyu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

Arası için

  • 1 kase beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Sosu için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın.
  • Bir yufkayı tezgaha serin ve ortadan ikiye bölün.
  • Yarısını alıp üzerine biraz sostan gezdirip fırçayla sürün.
  • Diğer yarısını kapatın. Ona da sostan sürün.
  • Altı adet üçgen elde edin.
  • Peynirleri karıştırıp uç kısımlarına yeteri kadar peynir yerleştirin.
  • Kenarlarını içe katlayıp rulo yapın. Fazla sıkı sarmayın. Hepsini aynı şekilde hazırlayın.
  • Sosu tam olarak göz kararı paylaştırın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
  • İstediğiniz başka bir malzeme de serpiştirebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. (25-30 dk)
  • İlk sıcağı geçince servis yapın. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder