15 Eylül 2022 Perşembe

Köz Biber Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg kapya biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı kaya tuzu

    Nasıl Yapılır?

  • Biberleri yıkayıp süzdürelim.
  • Fırın tepsisine dizelim.
  • Fanlı ayarda 180 derecede kontrollü pişirelim.
  • Biberleri bir kaba koyup ağzını kapatalım.Bu şekilde buharlanma yapıp kabuklarının daha kolay soyulması için.
  • Biberlerin kabuklarını soyalım.
  • Çekirdeklerini temizleyelim.
  • Bu arada biberlerden akan suyu dökmeyin.
  • Tel süzgeçten süzdürüp bi kenara alalım.
  • Biberleri 2-3 parmak genişliğinde doğrayalım.
  • Sarımsakları ve maydanozu da doğrayalım.
  • Genis bir kaba malzemeleri koyalım.
  • Tuz sirke ve zeytinyağını katıp karıştıralım.
  • Yarım saat kadar bu şekilde bekletelim.
  • Malzemeler birbirine özleşsin tuz erimiş olsun.
  • Kavanozlara dolduralım.
  • Üzerine süzdürdüğümüz biber sularını pay edelim.
  • Sıfır kapak ile kapatalım.
  • Geniş bir tencereye su koyalım.
  • Kavanozları ters şekilde içine yerleştirelim.
  • Yaklaşık 10-15 dakika kaynatalım.
  • Kaynama işleminden sonra sofra bezine çıkaralım.
  • Üzerini örtüp bir gün bekletelim.
  • Ertesi gün kapakları kontrol edip buzdolabına kaldıralım.
  • Dilerseniz vakumlama yapmadan 1 hafta sonra da tüketebilirsiniz.Bu ölçülerden 420 cclik 2 kavanoz birde yarım çıktı.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder