Malzemeler
- 1 kg kapya biber
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tutam maydanoz
- Yarım yemek kaşığı kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayıp süzdürelim.
- Fırın tepsisine dizelim.
- Fanlı ayarda 180 derecede kontrollü pişirelim.
- Biberleri bir kaba koyup ağzını kapatalım.Bu şekilde buharlanma yapıp kabuklarının daha kolay soyulması için.
- Biberlerin kabuklarını soyalım.
- Çekirdeklerini temizleyelim.
- Bu arada biberlerden akan suyu dökmeyin.
- Tel süzgeçten süzdürüp bi kenara alalım.
- Biberleri 2-3 parmak genişliğinde doğrayalım.
- Sarımsakları ve maydanozu da doğrayalım.
- Genis bir kaba malzemeleri koyalım.
- Tuz sirke ve zeytinyağını katıp karıştıralım.
- Yarım saat kadar bu şekilde bekletelim.
- Malzemeler birbirine özleşsin tuz erimiş olsun.
- Kavanozlara dolduralım.
- Üzerine süzdürdüğümüz biber sularını pay edelim.
- Sıfır kapak ile kapatalım.
- Geniş bir tencereye su koyalım.
- Kavanozları ters şekilde içine yerleştirelim.
- Yaklaşık 10-15 dakika kaynatalım.
- Kaynama işleminden sonra sofra bezine çıkaralım.
- Üzerini örtüp bir gün bekletelim.
- Ertesi gün kapakları kontrol edip buzdolabına kaldıralım.
- Dilerseniz vakumlama yapmadan 1 hafta sonra da tüketebilirsiniz.Bu ölçülerden 420 cclik 2 kavanoz birde yarım çıktı.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder