Malzemeler
- 350 g makarna
- 2 adet büyük kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay bardağı süt (110g bardak ölçüm )
- 1 paket krema
- 7-8 top mozzarella peynir
- 1 tavuk bulyon
- Kekik
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Biber ayıklanır ve soğan ile birlikte iri şekilde doğranır, domatesi yıkayın ve uygun fırın kabına hepsi alınır, önceden ısıtılmış 200 derece fırında közlenir.
- Sıcak su içersinde tavuk bulyon ve tuz koyup makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
- Közlenen biber ve soğanı uygun bir kaba alınır. Üzerine süt eklenir ve belendırden çekilir.
- Domatesler soyulur ve küp küp doğranır ve uygun bir tavaya alınır üzerine zeytinyağ serpiştirip, hafif sotelenir.
- Üzerine sos alınır ve fokurdamaya başladığında ocağın altı hafif kısılır, baharatlar ve krema eklenir. 3-4 dk sonra mozerlla peyniri eklenir ve sos içeresinde eritilir.
- Son olarak haşlanmış makarna eklenir ve karıştırılır. 💖Afiyet olsun💖
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder