4 Eylül 2022 Pazar

Köz Biberli Makarna Tarifi

 


Malzemeler

  • 350 g makarna
  • 2 adet büyük kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı süt (110g bardak ölçüm )
  • 1 paket krema
  • 7-8 top mozzarella peynir
  • 1 tavuk bulyon
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Biber ayıklanır ve soğan ile birlikte iri şekilde doğranır, domatesi yıkayın ve uygun fırın kabına hepsi alınır, önceden ısıtılmış 200 derece fırında közlenir.
  • Sıcak su içersinde tavuk bulyon ve tuz koyup makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
  • Közlenen biber ve soğanı uygun bir kaba alınır. Üzerine süt eklenir ve belendırden çekilir.
  • Domatesler soyulur ve küp küp doğranır ve uygun bir tavaya alınır üzerine zeytinyağ serpiştirip, hafif sotelenir.
  • Üzerine sos alınır ve fokurdamaya başladığında ocağın altı hafif kısılır, baharatlar ve krema eklenir. 3-4 dk sonra mozerlla peyniri eklenir ve sos içeresinde eritilir.
  • Son olarak haşlanmış makarna eklenir ve karıştırılır. 💖Afiyet olsun💖


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder