Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 çay bardağı süt
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- yarım paket kremaLimon sosu için;
- 2 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 100 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- Burçakları süt ile ıslatıp borcamın dibine 1 kat olacak şekilde diziyoruz.
- Muhallebi için; vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.
- Piştikten sonra krema ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz, bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- Sosu için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.
- Piştikten sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırıp muhallebinin üzerine döküyoruz.
- 1 gece dolapta bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder