Malzemeler
- 4 adet kırmızı pancar
- 6-7 tane sarımsak
- Yarım su bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Nasıl Yapılır?
- Pancarlarımızı soyup dilimliyoruz.
- Tencerede bulunan pancarlarımızın üzeri geçinceye kadar su ekliyoruz.
- Pancarlarımızı hafif yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Ilık olan pancarlarımızı kavanozumuza alıyoruz.
- Yarım su bardağı sirkeye kaya tuzu ve limon tuzumuzu ekleyerek açıyoruz.
- Sirkeli karışımı da pancarların üzerine kavanozumuza ilave ediyoruz.
- Tencerede kalan pancar suyumuzu da kavanozuma ağzı doluncaya kadar ekleyip kavanozun ağzını sıkıca kapatıyoruz.
- 3-4 gün dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder