12 Eylül 2022 Pazartesi

Pancar Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet kırmızı pancar
  • 6-7 tane sarımsak
  • Yarım su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

    Nasıl Yapılır?

  • Pancarlarımızı soyup dilimliyoruz.
  • Tencerede bulunan pancarlarımızın üzeri geçinceye kadar su ekliyoruz.
  • Pancarlarımızı hafif yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Ilık olan pancarlarımızı kavanozumuza alıyoruz.
  • Yarım su bardağı sirkeye kaya tuzu ve limon tuzumuzu ekleyerek açıyoruz.
  • Sirkeli karışımı da pancarların üzerine kavanozumuza ilave ediyoruz.
  • Tencerede kalan pancar suyumuzu da kavanozuma ağzı doluncaya kadar ekleyip kavanozun ağzını sıkıca kapatıyoruz.
  • 3-4 gün dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder