Malzemeler
- 2-3 yemek kaşığı kıyma
- 3-4 yemek kaşığı tarhana
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- Kuru nane
- Tuz
- 5 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağda kıymayı kavuruyoruz.
- Pişince salça ekleyip karıştırıyoruz.
- Ayrı bir kasede 1 bardak sıcak su ile tarhanayı karıştırarak eritiyoruz.
- Eriyen tarhanayı kıymaya ekliyoruz.
- Karıştırıp 4 bardak ılık su ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca tuz ve nane ekleyip karıştırıyoruz.
- 5 dk kadar daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder