Malzemeler
- 125 gram tereyağı (margarin de olabilir ama tercihen tereyağı)
- 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3- 3,5 çay bardağı un (kontrollü eklemelisiniz, 3 çay bardağı aldı benim hamurum)
- 1.5 çay bardağı toz fıstık
Üzeri için;
- Benmari eritilmiş çikolata
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini mikserle iyice karışana kadar çırpalım.
- Tereyağı bu kurabiyenin daha bisküvi tarzında ağızda dağılması için gerekli.Margarin de olabilir tabi ki.
- Daha sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Unu ekleyelim fıstığı da ekleyip yoğuralım.
- Elimize parçalar alıp silindir uzun şekilde şekil verelim.
- Parmaklarımızla yassılayalım biraz.
- Daha sonra kesip fırın tepsisine dizelim.
- 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-12dk pişirelim.
- İlk piştiğinde üzeri aşırı yumuşak oluyor.
- Pişmemiş diye düşünerek daha fazla pişirmeyin çok kurur.
- Rengi dönünce de 10 ila 12dk pişince fırından çıkarın tepsi sıcağına kendine gelecektir.
- Çikolata şart değil istediğiniz şekilde sunumunu yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder