19 Eylül 2022 Pazartesi

Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (margarin de olabilir ama tercihen tereyağı)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3- 3,5 çay bardağı un (kontrollü eklemelisiniz, 3 çay bardağı aldı benim hamurum)
  • 1.5 çay bardağı toz fıstık

Üzeri için;

  • Benmari eritilmiş çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini mikserle iyice karışana kadar çırpalım.
  • Tereyağı bu kurabiyenin daha bisküvi tarzında ağızda dağılması için gerekli.Margarin de olabilir tabi ki.
  • Daha sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Unu ekleyelim fıstığı da ekleyip yoğuralım.
  • Elimize parçalar alıp silindir uzun şekilde şekil verelim.
  • Parmaklarımızla yassılayalım biraz.
  • Daha sonra kesip fırın tepsisine dizelim.
  • 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-12dk pişirelim.
  • İlk piştiğinde üzeri aşırı yumuşak oluyor.
  • Pişmemiş diye düşünerek daha fazla pişirmeyin çok kurur.
  • Rengi dönünce de 10 ila 12dk pişince fırından çıkarın tepsi sıcağına kendine gelecektir.
  • Çikolata şart değil istediğiniz şekilde sunumunu yapabilirsiniz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder