20 Eylül 2022 Salı

Limonlu Haşhaşlı Muhallebili Revani Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Limonlu muhallebisi için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

     Nasıl Yapılır?

  • Limonlu haşhaşlı muhallebili revaninin şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım.
  • Ardından ocağa alalım ve kaynamaya bırakalım.
  • 10 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyelim ve 3-4 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım soğumaya bırakalım.
  • Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar mikser ile harcımızı çırpalım.
  • İrmik, un, mavi haşhaş, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek tüm malzemeler güzelce karışana kadar mikserle son kez çırpalım.
  • Tart kalıbımızın her yerini güzelce yağlayalım.
  • Hazırladığımız kek harcını kalıbımıza boşaltalım. Dilerseniz muhallebili revaninizi tart kalıbı yerine borcamda da pişirebilirsiniz.
  • Önceden 170°C ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika kekimizi pişmeye bırakalım.
  • Pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine geniş bir tabak kapatalım ve kalıbı ters çevirerek kekimizi çıkartalım.
  • Soğuyan şerbeti kekimizin üzerine gezdirelim ve şerbeti çekmesi için bir kenarda bekletelim.
  • Üzerinin limonlu muhallebisi için tencereye süt, un, toz şeker, nişasta, limonun suyu, limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı ekleyelim.
  • Limonlu muhallebi koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz koyulaştıktan sonra vanilya ve tereyağını ilave edelim. Tereyağı eriyinceye kadar tekrardan iyice karıştıralım.
  • Hazırladığımız limonlu muhallebiyi tatlının üzerine boşaltalım. Bir spatula veya pasta sıvama aparatı yardımıyla üzerini güzelce düzeltelim.
  • Limonlu haşhaşlı muhallebili revanimizin üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder