Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 1 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
Limonlu muhallebisi için;
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- Limonlu haşhaşlı muhallebili revaninin şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım.
- Ardından ocağa alalım ve kaynamaya bırakalım.
- 10 dakika kadar kaynayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyelim ve 3-4 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktaralım soğumaya bırakalım.
- Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar mikser ile harcımızı çırpalım.
- İrmik, un, mavi haşhaş, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek tüm malzemeler güzelce karışana kadar mikserle son kez çırpalım.
- Tart kalıbımızın her yerini güzelce yağlayalım.
- Hazırladığımız kek harcını kalıbımıza boşaltalım. Dilerseniz muhallebili revaninizi tart kalıbı yerine borcamda da pişirebilirsiniz.
- Önceden 170°C ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika kekimizi pişmeye bırakalım.
- Pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine geniş bir tabak kapatalım ve kalıbı ters çevirerek kekimizi çıkartalım.
- Soğuyan şerbeti kekimizin üzerine gezdirelim ve şerbeti çekmesi için bir kenarda bekletelim.
- Üzerinin limonlu muhallebisi için tencereye süt, un, toz şeker, nişasta, limonun suyu, limon kabuğu rendesi ve zerdeçalı ekleyelim.
- Limonlu muhallebi koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz koyulaştıktan sonra vanilya ve tereyağını ilave edelim. Tereyağı eriyinceye kadar tekrardan iyice karıştıralım.
- Hazırladığımız limonlu muhallebiyi tatlının üzerine boşaltalım. Bir spatula veya pasta sıvama aparatı yardımıyla üzerini güzelce düzeltelim.
- Limonlu haşhaşlı muhallebili revanimizin üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder