Malzemeler
- 2-3 adet büyük boy havuç
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Havuçlarımızı ince ince doğruyoruz.
- Ardından tavaya alıp bir miktar yağ ve istenilen miktarda tuz ile kavurmaya başlıyoruz.
- Havuçlarımız yumuşayıp pişince, içerisine unumuzu ekleyip unun kokusu çıkana kadar 2-3 dk kavuruyoruz.
- Son olarak içerisine sütümüzü ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
- Dilerseniz karabiber atarak lezzetini arttırabilirsiniz.
- Pişen sütlü havucumuzu tabağa alıp servis ediyoruz. Afiyetle yiyoruz :)).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder