Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra kuru malzemeler hariç diğerlerini ekleyip tekrar çırptıktan sonra un kabartma tozu ve vanilyayı eleyip harcımıza ekleyelim.
- Güzelce çırptıktan sonra 1 su bardağı harcımızdan ayıralım, geri kalanı baton kek kalıbına dökelim .
- Ayırdığımız harcımıza kakaoyu ekleyip iyice karıştıralım .
- Üzerine şerit halinde döküp kürdan ile hamur üzerinde s harfi çizelim alttaki hamura inmesi için.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30-40 dk pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder