20 Eylül 2022 Salı

Kıyır Kıyır Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı ya da margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 silme yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta ( sarıları üzerine)
  • 5 yemek kaşığı çörekotu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 5 – 5.5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

    Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşamış katıyağ ve diğer malzemeler karıştırılır .
  • Yavaş yavaş un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir .
  • Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlanarak şekil verilip tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Yumurta sarısı sürülür.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder