Malzemeler
- 2 adet orta boy pancar
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 3 dal taze soğan
- 7-8 adet ceviz
- Yarım çay bardağı nar
Sosu için;
- Yarım limon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım diş sarımsak
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
Nasıl Yapılır?
- Bulgur derince bir kase içine alınır.
- Üzerine 1 su bardağından iki parmak eksik sıcak su dökülür.
- Üzeri kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
- Üzerine rendelenmiş pancar,incecik kıyılmış maydanoz,dereotu,soğan,küçük kıyılmış ceviz ve nar taneleri eklenir.
- Sosu için zeytinyağ,limon suyu,dövülmüş sarımsak ve karabiber iyice çırpılır ve salatanın üzerine gezdirilip güzelce karıştırılır.
- Aromaların birbirine geçmesi ve bütünleşmesi için yarım saat kadar dolapta dinlendirmenizi tavsiye ederim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder