Malzemeler
- Sarma tavuk (6-7 tane kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük boy domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Kekik
- Zeytinyağı
Püresi için;
- 5 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 2 çay bardağı süt
- Rendelenmiş kaşar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Sote için;soğanları yarım ay şeklinde (büyükse soğanınız daha küçük doğrayabilirsiniz size kalmış) doğrayıp sarımsak ile birlikte 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların üzerine küçük küçük doğradığımız tavukları atıp kavurmaya devam ediyoruz bu aşamada biraz tuz atarsanız tavuğunuz tuz lezzetini çekecektir.
- Tavuk suyunu çektikten sonra soyup doğradığımız domatesleri bi kaseye alıp üzerine salçalar ve baharatları koyup iyice karıştırıyoruz eğerki domatesinizin suyu az ise 1 çay bardağına yakın su ekleyip salçaların erimesini sağlıyoruz.
- Tavadaki tavukların ortasını açıp salçalı sosu ortaya döküyoruz.
- Biraz sadece salçalı sosu karıştırıyoruz ısınması için daha sonra komple tavuk ile birlikte karıştırıyoruz.
- Kapağını kapatıp yaklaşık 10 dk arada kontrol ederek pişiriyoruz.
- Püresi için; patatesleri soyup doğrayarak suda 2 diş sarımsak ile haşlıyoruz.
- Haşlanan patatesleri süzüp eziyoruz.
- Tencereye alıp 1 çay bardağı süt yarım çay bardağı krema karabiber ve tuz ekleyerek iyice karıştırıyoruz (patatesiniz katı olursa süt ekleyebilirsiniz).
- En son biraz kaşar rendesi ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ile eriyene kadar karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.
- Servis tabağımıza alta patates püresi üstüne tavuğumuzu koyup servis ediyoruz 🤍.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder