20 Eylül 2022 Salı

Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

 

Malzemeler

  • Sarma tavuk (6-7 tane kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Kekik
  • Zeytinyağı

Püresi için;

  • 5 adet patates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı süt
  • Rendelenmiş kaşar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır? 

  • Sote için;soğanları yarım ay şeklinde (büyükse soğanınız daha küçük doğrayabilirsiniz size kalmış) doğrayıp sarımsak ile birlikte 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğanların üzerine küçük küçük doğradığımız tavukları atıp kavurmaya devam ediyoruz bu aşamada biraz tuz atarsanız tavuğunuz tuz lezzetini çekecektir.
  • Tavuk suyunu çektikten sonra soyup doğradığımız domatesleri bi kaseye alıp üzerine salçalar ve baharatları koyup iyice karıştırıyoruz eğerki domatesinizin suyu az ise 1 çay bardağına yakın su ekleyip salçaların erimesini sağlıyoruz.
  • Tavadaki tavukların ortasını açıp salçalı sosu ortaya döküyoruz.
  • Biraz sadece salçalı sosu karıştırıyoruz ısınması için daha sonra komple tavuk ile birlikte karıştırıyoruz.
  • Kapağını kapatıp yaklaşık 10 dk arada kontrol ederek pişiriyoruz.
  • Püresi için; patatesleri soyup doğrayarak suda 2 diş sarımsak ile haşlıyoruz.
  • Haşlanan patatesleri süzüp eziyoruz.
  • Tencereye alıp 1 çay bardağı süt yarım çay bardağı krema karabiber ve tuz ekleyerek iyice karıştırıyoruz (patatesiniz katı olursa süt ekleyebilirsiniz).
  • En son biraz kaşar rendesi ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ile eriyene kadar karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.
  • Servis tabağımıza alta patates püresi üstüne tavuğumuzu koyup servis ediyoruz 🤍.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder