Malzemeler
- 100 gram küp küp doğranmış soğuk tereyağ
- 1 adet yumurta sarısı (beyazı üstüne)
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3,5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2-3 yemek kaşığı su (ihtiyaç dahilinde kullanılması için)
İç harcı için;
- 3-4 adet olgunlaşmış şeftali (çok yumuşak olmasın)
- 1 silme yemek kaşığı pudra şekeri
Üstü için;
- Yumurta beyazı
- Çok az toz şeker
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle su hariç bütün malzemeyi karıştırma kabına alıp güzelce yoğuralım toparlanınca bırakalım, çok yoğurmamakta fayda var eğer çok kuru toparlanmıyor derseniz ayırdığımız sudan kıvam alıp toparlanana kadar ekleyebilirsiniz.
- Yoğurduktan sonra dolapta 10 dakika dinlendirelim.
- Bu arada şeftalileri ince dilimler halinde keselim ve bir tabağa alıp 1 yemek kaşığı kadar pudra şekeri ilave edip karıştıralım.
- Ardından hamurumuzu çıkarıp yağlı kağıt üzerinde yuvarlak şekilde açalım, biraz ince olsun çok kalın olmasın.
- Daha sonra şeftalileri üst üste dizelim, burda şunu belirtmek istiyorum şeftalileri aralıklı veya az eklemeyin pişince hafif çekiliyor yoğunluğunu ayarlayıp eklerseniz tadı da o derece güzel olur🥰.
- Şeftalileri dizdikten sonra yanlardaki hamuru şaftalilerin üstüne doğru katlayalım ve ayırdığımız yumurta beyazını kenarlarına sürüp biraz toz şeker serpiştirelim.
- Dilerseniz ceviz, fındık, fıstık, badem de serpiştirebilirsiniz.
- Hemen sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında hamurun üstleri kızarana kadar pişirelim.
- Sonra çıkartıp biraz ılındıktan sonra hem yumuşak hem kıyır olan galettemizi servis edebiliriz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder