20 Eylül 2022 Salı

Şeftalili Galette Tarifi

 

Malzemeler

  • 100 gram küp küp doğranmış soğuk tereyağ
  • 1 adet yumurta sarısı (beyazı üstüne)
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2-3 yemek kaşığı su (ihtiyaç dahilinde kullanılması için)

İç harcı için;

  • 3-4 adet olgunlaşmış şeftali (çok yumuşak olmasın)
  • 1 silme yemek kaşığı pudra şekeri

Üstü için;

  • Yumurta beyazı
  • Çok az toz şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle su hariç bütün malzemeyi karıştırma kabına alıp güzelce yoğuralım toparlanınca bırakalım, çok yoğurmamakta fayda var eğer çok kuru toparlanmıyor derseniz ayırdığımız sudan kıvam alıp toparlanana kadar ekleyebilirsiniz.
  • Yoğurduktan sonra dolapta 10 dakika dinlendirelim.
  • Bu arada şeftalileri ince dilimler halinde keselim ve bir tabağa alıp 1 yemek kaşığı kadar pudra şekeri ilave edip karıştıralım.
  • Ardından hamurumuzu çıkarıp yağlı kağıt üzerinde yuvarlak şekilde açalım, biraz ince olsun çok kalın olmasın.
  • Daha sonra şeftalileri üst üste dizelim, burda şunu belirtmek istiyorum şeftalileri aralıklı veya az eklemeyin pişince hafif çekiliyor yoğunluğunu ayarlayıp eklerseniz tadı da o derece güzel olur🥰.
  • Şeftalileri dizdikten sonra yanlardaki hamuru şaftalilerin üstüne doğru katlayalım ve ayırdığımız yumurta beyazını kenarlarına sürüp biraz toz şeker serpiştirelim.
  • Dilerseniz ceviz, fındık, fıstık, badem de serpiştirebilirsiniz.
  • Hemen sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında hamurun üstleri kızarana kadar pişirelim.
  • Sonra çıkartıp biraz ılındıktan sonra hem yumuşak hem kıyır olan galettemizi servis edebiliriz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder