13 Eylül 2022 Salı

Yedikçe Yediren Yağlı Biber Turşusu Tarifi

 

 Malzemeler

  • 2 kilo kıl biber
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 10-15 dal maydanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Biberlerinizi iri iri doğrayın.
  • Geniş bi tencerede su sirke ve yağınızı alın ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra biberlerinizi içine ekleyin ve rengi dönene kadar pişirin.
  • Üzerine doğradığımız sarımsakları ve maydanozları ekleyin sıcak sıcak kapatın ve ters çevirip bir gün bekletin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder