Malzemeler
- 3 kg şeftali
- 7 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su (300 ml)
- Yarım limon suyu
- 7 adet şeftali çekirdeği
Nasıl Yapılır?
- Şeftalilerimizi güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım. Ardından küp küp doğrayalım.
- Derin bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatalım. Bu aşamada sürekli karıştırmak önemli.
- Yaklaşık 5 dakika kadar kaynattığımız şerbetin içerisine doğradığımız şeftalileri ekleyerek karıştıralım. Bu aşamada reçelimize renk vermesi için şeftali çekirdeklerini de ekleyelim.
- Reçelimizi ara ara karıştırarak, şeftaliler yumuşayana kadar 30 dakika kadar pişirelim.
- Bu sırada, kavanoz ve kapaklarını hazırlayabiliriz. Paketinden çıkardığımız kapakları 10 dakika kaynatalım.
- Güzelce kaynattığımız kavanoz kapaklarını bir maşa yardımıyla tencereden alalım ve temiz bir bezin üzerine dizelim.
- Yumuşayıp suyunu salan şeftalilerimizin üzerinden biriken köpükleri kaşık yardımı ile alalım.
- Üzerine limon suyunu ekleyerek 15 dakika daha kaynatalım.
- Sürenin sonunda şeftali çekirdeklerini reçelimizin içerisinden çıkartalım.
- Hazır olan şeftali reçelimizi sıcakken kavanozlara dolduralım. Bu aşamada reçelinizin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde kapak atma riski olabilir.
- Reçellerimizi kavanozlara doldurduktan sonra kağıt havlu ile kılavuz kısmını silelim. Ardından kapağı sıkıca kapatarak reçelimizi soğumaya bırakalım. Bu aşamada kapağı sıkıca kapatmak önemli ancak gereğinden fazla sıktığınızda diş atmasına neden olabilirsiniz.
- Şeftali reçellerimiz hazır. Güneş almayan serin bir yerde muhafaza ederek dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
- Şerbetinizi kaynatırken mutlaka sürekli karıştırmalısınız.
- Kullandığınız şeker miktarı şeftalinizin tatlılık oranına göre değişebilir. Şekeri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Eğer vaktiniz varsa, 1 gece önceden meyveleri şekerle bekletebilirsiniz. Bu durumda su ilave etmenize gerek olmayacaktır.
- Şeftali çekirdeklerini reçele eklemek reçelinizin renginin daha güzel olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz eklemeden de hazırlayabilirsiniz.
- Reçellerinizi ışık görmeyen serin bir ortamda muhafaza etmelisiniz.
Şeftali Reçeli Püf Noktaları;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder