Malzemeler
- 4 adet yufka
- 100 gram margarin veya tereyağı
- 1 şişe maden suyu
İçine;
- Lor peyniri ve maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- Çörek otu- susam
Nasıl Yapılır?
- Margarin veya tereyağını bir tavada eritelim. (kaynatmayın, sadece erimesi yeterli).
- 1 adet yufkayı tezgahın üzerine serip üzerine bir fırça yardımı ile erimiş yağı sürelim, ikinci kat yufkayı serip onun da üzerine erimiş yağdan sürelim.
- Yufkalarımızı yaklaşık 10 cm genişliğinde, uzun şeritler halinde keselim. Şeridin baş kısmına peynirli maydanozlu harçtan bir kaşık dolusu koyarak muska şeklinde saralım. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım.
- Hazırladığınız üçgenleri bir kabın içine yerleştirelim. Hepsi tamamlandığında böreklerin üzerini kapatacak kadar maden suyu boşaltalım. Börekler havaya kalkmasın diye üzerine bir tabak kapatabilirsiniz.
- Bu şekilde yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra böreklerin fazla suyunu nazikçe sıkarak yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu- susam karışımından serptikten sonra 180 derece ısıtılmış fırında üstleri nar gibi kızarana dek yaklaşık 35 dakika pişirelim. İçi yumuşak dışı çıtır nefis böreklerimiz hazır, afiyet olsun:)
Not: Maden suyu yoksa normal su da kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder