14 Eylül 2022 Çarşamba

Sodalı Muska Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 100 gram margarin veya tereyağı
  • 1 şişe maden suyu

İçine;

  • Lor peyniri ve maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • Çörek otu- susam

    Nasıl Yapılır?

  • Margarin veya tereyağını bir tavada eritelim. (kaynatmayın, sadece erimesi yeterli).
  • 1 adet yufkayı tezgahın üzerine serip üzerine bir fırça yardımı ile erimiş yağı sürelim, ikinci kat yufkayı serip onun da üzerine erimiş yağdan sürelim.
  • Yufkalarımızı yaklaşık 10 cm genişliğinde, uzun şeritler halinde keselim. Şeridin baş kısmına peynirli maydanozlu harçtan bir kaşık dolusu koyarak muska şeklinde saralım. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığınız üçgenleri bir kabın içine yerleştirelim. Hepsi tamamlandığında böreklerin üzerini kapatacak kadar maden suyu boşaltalım. Börekler havaya kalkmasın diye üzerine bir tabak kapatabilirsiniz.
  • Bu şekilde yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra böreklerin fazla suyunu nazikçe sıkarak yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizelim.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu- susam karışımından serptikten sonra 180 derece ısıtılmış fırında üstleri nar gibi kızarana dek yaklaşık 35 dakika pişirelim. İçi yumuşak dışı çıtır nefis böreklerimiz hazır, afiyet olsun:)
  • Not: Maden suyu yoksa normal su da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder